به گزارش بهداشت نیوز به نقل از ایرنا تخم مرغ یک منبع غذایی نسبتا ارزان و غنی از آهن، ویتامینها و مواد معدنی است. با این حال مدتهاست که کلسترول و چربی اشباع این ماده غذایی و این باور که مصرف روزانه آن خطر بروز بیماریهای قلبی را افزایش میدهد، خواص و ویژگیهای مثبت آن را تحت الشعاع قرار داده است.
حال نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که خوردن یک تخم مرغ در روز برای اکثر افراد حتی برای آنها که سابقه بیماری قلبی دارند، خوب است و ضرری ندارد.
محققان در این پژوهش با ارزیابی ارتباط میان مصرف تخم مرغ و لیپیدهای خون، بیماری قلبی عروقی (CVD) و مرگومیر در بین ۱۷۷ هزار نفر از مردم کشورهای کم درآمد، متوسط و پر درآمد، این پیش فرض که مصرف تخم مرغ برای سلامت قلب بد است را به طور مستقیم رد کردند.
به گفته مهشید دهقان مولف ارشد این پژوهش و از پژوهشگران موسسه تحقیقات سلامت جمعیت (PHRI) در دانشگاه مک مستر کانادا، یافتههای این تحقیق نشان میدهد که خوردن روزانه یک تخم مرغ خطر مرگومیر یا ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را حتی در افرادی که سابقه بیماری قلبی-عروقی یا دیابت دارند، افزایش نمیدهد.
به علاوه در این مطالعه هیچ ارتباطی بین مصرف به اندازه تخم مرغ و ایجاد کلسترول خون یا دیگر عوامل خطرزا، مشاهده نشد.
این نتایج هم در مورد افراد سالم و هم مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی مصداق دارد.
این تحقیق در مجله The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.